IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ковачки все пак ще управлява спортния комплекс в гр. Баня

Карлово апортира цялата си спортна база в курорта и над 1000 дка в землищата на Баня и съседното с. Соколица в капитала на "Спортен комплекс"

17:13 | 06.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Ковачки все пак ще управлява спортния комплекс в гр. Баня

Бизнесменът Христо Ковачки, който стои зад фирма "Баня голф енд СПА ризорт", все пак ще управлява спортния комплекс в гр. Баня. Частната фирма изпълни условията на община Карлово на Общото събрание на съвместното дружество "Спортен комплекс" АД, проведено в сряда.

До 17 ч. на 5 март, когато изтичаше крайният срок, даден от ОбС, тя преведе по сметка на общината пълния размер на обещаните 14,8 милиона лева в капитала на "Спортен комплекс". Фирмата се съгласи и да се направят промени в устава на дружеството, които да защитават по-добре интереса на общината.

Карлово апортира цялата си спортна база в курорта, прочут с минералните си извори, и над 1000 дка в землищата на Баня и съседното село Соколица в капитала на "Спортен комплекс".

Дружеството ще влезе във владение на имотите веднага, след като ОбС разгледа доклада на кмета Найден Найденов за изпълнението на решението на местния парламент. Сесията е насрочена за 20 март, съобщи председателят на ОбС Николай Петков. Въводът във владение може да стане още на следващия ден и дружеството да започне да изпълнява инвестиционната си програма.

Общо 60 млн. евро планира да вложи "Баня голф енд СПА ризорт" в построяването на ваканционно селище, голф игрище и редица атракциони в гр. Баня и с. Соколица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:42 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още