IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Съставиха 57 констативни акта за премахване на незаконни строежи по морето

Обект на проверка от страна на ДНСК са всички реализирани и в процес на реализация строежи, намиращи се върху плажната ивица

15:49 | 06.03.08 г.
Съставиха 57 констативни акта за премахване на незаконни строежи по морето
На 25 февруари Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) започна проверка по законността на извършеното и извършващото се строителство по Черноморската плажна ивица, съобщиха от дирекцията.

Проверката обхваща територията на северното и южно Черноморие и в нея участват два проверяващи екипа. Обект на проверката са всички реализирани и в процес на реализация строежи, намиращи се върху плажната ивица.

Според текущите резултати от проверката до момента по северното Черноморие са съставени констативни актове за премахване по чл. 225 на Закона за устройство на територията за общо 25 обекта.

По южното Черноморие до момента са съставени констативни актове за премахване за общо 32 обекта.

Законът за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) задължава лицата, изградили незаконни обекти на територията на морските плажове, да премахнат същите в срок до един месец от влизането в сила на закона (1 януари 2008).

Проверката на ДНСК продължава до 7 март 2008 г. След приключването й ще бъде изготвен доклад с направените констатации и предприетите административни действия от страна на дирекцията.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:46 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още