IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

От днес земеделските стопани подават заявления за плащания за кампания 2008

16:50 | 04.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
От днес земеделските стопани подават заявления за плащания за кампания 2008

От днес, 4 март, до 15 май, земеделските стопани могат да подават Общите заявления за плащания на площ за кампания 2008, съобщиха от Министерство на земеделието и продоволствието. След този срок върху субсидията ще бъдат налагани санкции в размер на 1% за всеки просрочен работен ден.

Крайният срок за подаване на заявление със санкции е 9 юни. Заявления, подадени след тази дата, няма да получат субсидия за 2008 г.

Бюджетът за тази година по схемата възлиза на 240 млн. евро.

От тази година, освен схемите, по които кандидатстваха земеделските стопани за изминалата кампания 2007 (СЕПП, националните доплащания (НД), плащанията за природни ограничения на фермери в планински райони (НР-Планински), плащанията за природни ограничения на фермери в райони, различни от планинските (НР-Други) и енергийни култури (ЕК), ще може да се кандидатства по схемата ЯМ (Подпомагане на производителите на пресни ягоди и малини) и мярката АЕП (Агроекологични плащания).

Заявлението се подава в Областната разплащателна агенция (ОРА) по адрес на регистрация за физическите лица и по адрес на управление за Юридическите лица. Съдействие при подаването на Общото заявление за плащания на площ ще се оказва в съответната общинска служба по земеделие и гори (ОСЗГ) към земеделското министерство.

Минимално допустимият за подпомагане размер на стопанството е 0,5 хектара за трайни насаждения и 1 хектар за останалите култури. В посочения размер на стопанството минималният размер на включените в него земеделски парцели не трябва да е по-малко от 0,1 хектар (1 дка). Стопанства с по-малки размери от посочените няма да полежат на подпомагане по схемите и мерките за плащания на площ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още