IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обобщават състоянието на студентските общежития в страната

Според министъра на образвоанието студентските общежития ще могат да бъдат ремонтирани със средства от ЕС или чрез публично-частно партньорство

12:47 | 04.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Обобщават състоянието на студентските общежития в страната

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев обяви, че до средата на март ще внесе доклад в Министерски съвет за състоянието на студентските общежития в страната.

В доклада ще се съдържа информация за състоянието на сградите на общежитията, както и как и с какви средства могат да бъдат ремонтирани.

Според министъра студентските общежития ще могат да бъдат ремонтирани със средства от ЕС или чрез публично-частно партньорство.

Министър Вълчев съобщи, че в страната сградите на студентските общежития са 126, а по думите му повечето от тях са в много тежко състояние - сградите са панелни и са строени през 70-80-те години. Една част от тях са към дружеството "Студентски столове и общежития", а другите са към съответните висши училища.

Министър Даниел Вълчев каза, че чрез промяна в правната база може да се даде възможност на един студент да живее в една стая в общежитие от първи до пети курс, за да се грижи по-добре за нейното поддържане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:30 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още