IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Три нови законопроекта ще ограничават замените на общински с частни имоти

Първият предвижда замените да могат да се извършват само по инициатива на общината за реализацията на инфраструктурни или на инвестиционни проекти

09:58 | 29.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Три нови законопроекта ще ограничават замените на общински с частни имоти
Народното събрание прие на първо четене три законопроекта за промени в Закона за общинската собственост, предвиждащи ограничаване на замените на общински с частни имоти.

Първият законопроект предвижда замените на имоти общинска собственост да могат да се извършват само по инициатива на общината, когато това е необходимо за реализацията на инфраструктурни или на инвестиционни проекти.

Вторият предвижда разпоредителните сделки да се извършват само чрез публичен търг, освен в случаите на ликвидиране на собственост, а решенията за промяната на характера на собственост да се приемат с мнозинство от две трети от общинските съветници.

Третият приет проект предвижда да се ограничи възможността за замени на общински имоти с имоти на частни лица. Предвижда се още когато собственик на отчуждаем имот обжалва заповедта на кмета само в частта, в която е определена цената на имота, отчуждителната процедура да не се спира, а съдът да се произнася по цената на имота и собственикът да получава цената, определена от съда, без това да забавя отчуждаването на имота.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още