IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Азиатският строителен предприемач CapitaLand с 49% ръст на печалбата

Причина за ръста е повишаването на стойността на инвестициите в имоти и продажбата на по-голям брой жилища в Китай, Австралия и Сингапур

16:37 | 22.02.08 г.
Азиатският строителен предприемач CapitaLand с 49% ръст на печалбата

Най-големият строителен предприемач в Югоизточна Азия - CapitaLand Ltd., отчете ръст от 49% на печалбата си за четвъртото тримесечие спрямо същия период година по-рано заради повишаването на стойността на инвестициите в имоти и продажбата на по-голям брой жилища в Китай, Австралия и Сингапур, съобщи Bloomberg.

Нетната печалба се увеличава до 674,7 млн. сингапурски долара (478 млн. щатски), или 23,1 цента на акция, за тримесечието до 31 декември, се посочва в съобщение на базираната в Сингапур компания.

Печалбата за цялата година нараства над два пъти до 2,76 млрд. сингапурски долара, над средната прогноза на анализатори на агенцията за 2,31 млрд.

CapitaLand и конкурентите й City Developments и Keppel Land са изправени пред намаляващо търсене на вътрешния пазар, след като този месец Сингапур намали прогнозата си за ръст за 2008 г. и обяви, че може да изпадне в рецесия заради икономическата криза в САЩ.

CapitaLand, която притежава имоти в над 90 града из целия свят, се разширява в Китай, Малайзия и Русия в опит да намали зависимостта си от Сингапур.

Основният източник на приходи на компанията са продажбите на вътрешния пазар. През миналата година CapitaLand е продала 1430 жилища за над 3 млрд. сингапурски долара в Сингапур.

За тази година групата планира да предложи по-малко жилища (между 800 и 1000) за продажба в Сингапур, където цените на жилищата може да нараснат най-много с 10%, се казва в съобщение на CapitaLand до борсата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:22 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още