IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Жилищата в Брюксел поскъпнали с 10% за година

Най-голям ръст са отбелязали цените на еднофамилните къщи в региона на белгийската столица, поскъпнали средно с 15,81%

12:54 | 20.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Жилищата в Брюксел поскъпнали с 10% за година

Цените на жилищата в Брюксел са продължили да се повишават през миналата година, като ръстът им е бил съпроводен със спад в броя на сключените сделки. Средната цена на жилищна площ се е повишила с 10% спрямо предходната година, показват данни на нотариусите в белгийската столица.

Все по-трудно става да се намери жилище в Брюксел, коментира нотариусът Робер Лангендри, цитиран от белгийското издание „7s7“. По думите му млада двойка, която има например 3 хил. евро нетен доход на месец, трудно може да си позволи нов дом.

Най-голям ръст през 2007 г. са отбелязали цените на еднофамилните къщи в региона на Брюксел, поскъпнали средно с 15,81%. Двустайните апартаменти са се повишили с 5,5 на сто, а тристайните – с 2,6 на сто. Средните цени на апартаментите варират според района между 318 хил. и 391 хил. евро.

Силно поскъпване се отчита при гаражите, които са се продавали с 34% по-скъпо спрямо 2006 г., като някои в централните части са били предлагани на цени над 50 хил. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още