IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 3 млрд. долара ще инвестира в имоти Петрол Холдинг заедно с американци

Компанията учреди съвместно дружество с щатската Federal Development за развитие на проекти в областта на недвижимите имоти у нас

15:58 | 19.02.08 г.
Над 3 млрд. долара ще инвестира в имоти Петрол Холдинг заедно с американци
„Петрол Холдинг” АД и американската Federal Development учредиха съвместно дружество за развитие на проекти в областта на недвижимите имоти със смесено предназначение в България, съобщиха от двете компании.

Първоначалните планове са насочени към преобразуване и презастрояване на около 50 парцела, собственост на различни компании от групата на „Петрол Холдинг”, включително на „Петрол” АД, „Нафтекс Петрол”, „Еврокапитал България” и други.

Тези обекти ще бъдат преобразувани в сгради със смесено предназначение, които ще включват офиси, магазини и жилищни части.

Финансовият анализ сочи, че инвестицията в проектите ще надхвърли 3 млрд. долара през следващите десет години.

Главният офис на новото дружество „Федерал България Мениджмънт” АД ще бъде в София, с регионални офиси във Варна и Бургас. То ще търси и възможности за сдружаване с публичния сектор и общините.

„Сътрудничеството с Federal Development ни позволява да създадем стойност на базата на недостатъчно експлоатираните активи в нашия баланс. Независимо че преструктурирането на най-голямата ни компания „Петрол” АД още не е приключило, вече виждаме ползите от процеса по разпореждане с активи, които не са част от основния бизнес на „Петрол”, казва Орлин Тодоров, главен изпълнителен директор на „Петрол Холдинг”.

Federal Development LLC е дружество за изграждане на недвижими имоти и управление на активи с международно портфолио от имоти на обща стойност, надвишаваща 7 млрд. долара. Дружеството е специализирано в публично-частните партньорства.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:06 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още