IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на къщи във Франция намалели с 5% през 2007

Ръст в сделките за годината е отбелязан единствено в централно-източния регион, като увеличението е от 4 на сто

13:21 | 19.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на къщи във Франция намалели с 5% през 2007

Продажбите на къщи във Франция са намалели с 5,2% през 2007 г. спрямо предходната година и са достигнали общо 196 143 броя, обяви Кристиан Луи-Виктор, президент на Националния съюз на строителите на къщи, цитиран от вестник „Трибюн“.

Ръст в сделките за годината е отбелязан единствено в централно-източния регион, като увеличението е от 4 на сто.

В региона на Париж спадът е значителен: -11%, в западната част на страната понижението е 8%, а на север – 7%. По крайбрежието на Средиземно море има спад от 3%, на изток от 2%, а на югозапад от 1%.

Представителите на сектора остават по-скоро оптимистични. По думите на Луи-Виктор пазарът е преживял спад в началото на миналата година, но се е възстановил „след изборите, като и сегашната ситуация е подобна“, казва той. (Миналата година в страната през април бяха проведени президентски избори, тази година през март предстои местен вот, бел. ред.). „Последва нов спад през третото тримесечие и стабилизация през четвъртото“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 19.02.08 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още