IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Morgan Stanley купи централата на Citigroup в Япония за 445 млн. долара

Инвестиционната банка е сред най-активните играчи на пазара на имоти в страната

11:01 | 19.02.08 г.
Morgan Stanley купи централата на Citigroup в Япония за 445 млн. долара
Инвестиционната банка Morgan Stanley е придобила земята и сградата, която Citigroup ползва за своя централа в Япония, съобщават от купувача, цитирани от Ройтерс.

Макар и финансовите параметри на сделката да не са официално огласени, по данни на бизнес ежедневника Nikkei Business Daily транзакцията е на стойност 48 млрд. йени (445 млн. долара).

От Citigroup са заявили, че продажбата и обратното отдаване под наем на Citigroup Center са част от усилията за подобряване на баланса на Citibank в Япония и ограничаване на риска.

Morgan Stanley, която реализира придобиването чрез базиран в Германия фонд за имоти, е сред най-активните играчи на пазара на имоти в Япония.

Миналата година компанията плати 2,4 млрд. долара за покупката на 13 хотела от All Nippon Airways. Освен това придоби дял от третия най-голям производител на бира в страната Sapporo Holdings Ltd, за да работят заедно в сектора на имотите.

Този месец компанията продаде земята и сградата на хотел Westin Tokyo в центъра на Токио на най-големия държавен фонд на Сингапур - the Government of Singapore Investment Corp, за около 77 млрд. йени, по данни на Nikkei Business Daily.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:02 | 22.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още