IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американската Invesco Real Estate навлиза на руския пазар на имоти

Фондът Central European Real Property Fund II, който е под нейно управление, е привлякъл 700 млн. евро за инвестиции в недвижими имоти в Източна Европа

10:53 | 18.02.08 г.
Американската Invesco Real Estate навлиза на руския пазар на имоти

Американската компания Invesco Real Estate навлиза на руския пазар, съобщава Ведомости.

Вестникът се позовава на информация от представители на консултантски компании, според които фондът Central European Real Property Fund II, който е под управлението на Invesco Real Estate, е привлякъл 700 млн. евро за инвестиции в недвижими имоти в Източна Европа. От тях примерно 250-350 млн. долара ще бъдат вложени в Русия, е уточнил източник на Ведомости.

На официалния си сайт от Invesco казват, че компанията смята да инвестира 200 млн. евро за имоти в Русия.

Мениджърът по придобивания за Източна Европа в Invesco Real Estate Томас Пиха е потвърдил информацията, като е добавил, че фондът планира да купува офиси, складови и търговски обекти в Москва и Санкт Петербург. Няколко обекта вече се намират в процес на придобиване.

С плановете на Invesco Real Estate е запознат и Владимир Авдеев от S.A.Ricci/King Sturge. По неговите думи, за разлика от други компании, които заявяват планове за руския пазар на имоти, Invesco има сериозен опит в Централна и Източна Европа. Според Авдеев успехът на компанията ще зависи от това какъв екип ще сформира за работа в страната.

Invesco познава руския пазар отблизо. Тя притежава около 22% от британския инвестиционен фонд Raven Russia, който е специализиран в инвестиции в складови площи в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:26 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още