IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СД на ФЗЗ Мел инвест реши за двойно увеличаване на капитала

Емисионната стойност на новите 14 044 300 броя акции ще е 1,1 лева

13:39 | 08.02.08 г.
СД на ФЗЗ Мел инвест реши за двойно увеличаване на капитала

Съветът на директорите на Фонд за земеделска земя (ФЗЗ) Мел инвест АДСИЦ-София прие решение за двойно увеличение на капитала на дружеството, съобщи БФБ-София.

В момента акционерният капитал на ФЗЗ Мел Инвест е 14 044 300 лв. и е разпределен в същия брой акции. Емисионната стойност на новите 14 044 300 броя акции ще е 1,1 лева.

Съотношението между издадените права и новите акции е 1 към 1, като капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 2 000 000 бр. нови акции.

Борсовият член, който ще обслужва увеличението на капитала, е ИП Булброкърс АД, а банката, в която ще бъде открита набирателна сметка, е ТБ Обединена Българска Банка АД.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след обнародване на съобщението в Държавен вестник.

Увеличението на капитала се извършва с цел финансиране на инвестиционната дейност на Фонд за земеделска земя Мел инвест, т. е. основно за закупуване на земеделска земя.


До момента книжата на дружеството добавят 0,74% до 1,36 лв., като само една акция на компанията смени собственика си.

Свързани компании:

Агроенерджи Инвест АДСИЦ(AGI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:14 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още