IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 3 млрд. долара изтеглени от британските фондове за имоти в края на 2007

Инвеститорите продължават да бягат от сектора, след като през лятото дойде краят на дългия бум на пазара на бизнес имоти на Острова

09:44 | 06.02.08 г.
Над 3 млрд. долара изтеглени от британските фондове за имоти в края на 2007

Близо 1,7 млрд. паунда (3,36 млрд. долара) са били изтеглени от британските фондове за недвижими имоти през последните три месеца на 2007 година, сочат данни на Асоциацията на фондовете за недвижими имоти (AREF), цитирани от Ройтерс.

Според проучването, включващо 64 фонда с обща стойност 37 млрд. паунда, огромна част от инвеститорите продължават да бягат от сектора, след като през лятото дойде краят на дългия бум на пазара на бизнес имоти на Острова и 939 млн. паунда бяха изтеглени от фондовете през предходното тримесечие.

През четвъртото тримесечие фондовете са привлекли и над 400 млн. паунда.

Някои от участниците в проучването на AREF са направили процеса по излизане от фондовете им по-труден или по-скъп за инвеститорите през последните месеци, за да подкрепят ликвидността и да избегнат масови разпродажби на имоти на открития пазар.

Членове на AREF са тръстове за имоти, които са насочени към инвеститори в търговски площи като Legal & General UK Property Trust, M&G Property Portfolio, New Star Property Unit Trust и Norwich Property Trust.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още