fallback

Над 2200 апартамента в Банско са собственост на англичани

Британският посланик посети кмета на Банско, за да защити интересите на сънародниците си, които са основни купувачи на имоти в курорта

15:50 | 05.02.08 г.

Общо 2231 апартамента в Банско са собственост на англичани, от които 465 са регистрирани за туристическа дейност. Данните съобщават от пресцентъра на община Банско във връзка с посещение на британския посланик у нас Стийв Уилямс при кмета на общината Александър Краваров.

По време на срещата са обсъдени няколко проблема, които възникват между брокерските компании и общината, уточняват от пресцентъра.

Сред тях се посочва това, че много брокери спекулират с инвестиционните намерения на общината и подвеждат инвеститорите, като обявяват, че в отделни местности ще бъде построено летище или голф игрище например. Ако бъдат излъгани, инвеститорите трябва да държат брокерите отговорни, заявяват от общината.

Освен това, на много от чужденците обектът се предава с Акт 14, без да им се обясни, че е необходимо да има Акт 16. Спекулира се и с озеленяването, канализацията и електрификацията около обектите, като се казва, че това е задължение на общината, а всъщност е на инвеститорите, посочват от пресцентъра.

Проблеми има и с възвръщаемостта, като брокерите увещават купувачите, че след предоставяне на обекта на брокерската фирма за стопанисване, собствениците ще получат пари, а това в действителност не се случва, допълват от общината.

Затова от общината препоръчват купувачите да се допитват и до юрист.

С построяването на втори кабинков лифт Банско и Добринище се надяват да привлекат нови инвестиции към региона, е заявил Краваров. Според него ски зоната повече няма да се разширява, а ще се направи само пистата „Черна могила“, която вече съществува и ще облекчи натоварването на другите писти с 2-3 хиляди човека на ден.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:34 | 06.09.22 г.
fallback