IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФНИ България продава офис площи за 20,9 млн. евро

Офисите, чиято обща площ е 15 809 кв. м, са част от изграждания на Околовръстно шосе в София проект "Камбаните бизнес център"

11:34 | 05.02.08 г.
ФНИ България продава офис площи за 20,9 млн. евро
Фонд за недвижими имоти (ФНИ) България АДСИЦ-София е сключило предварителен договор с Навигатор Бизнес Център ЕООД, съгласно който акционерното дружество със специална инвестиционна цел продава на Навигатор Бизнес Център ЕООД открит паркинг и офис частта от проект „Камбаните бизнес център“, който е в процес на изграждане на Околовръстното шосе в София, срещу Бизнес Парк София, съобщи БФБ-София.

Общият размер на продаваните с договора офис площи е 15 809 кв. м, а договорената продажна цена е 20 900 000 евро без ДДС, дължима на вноски в зависимост от степента на завършеност на сградата.

С подписването на договора и предварителния договор за продажба на магазинната част от „Търговски и Бизнес Център“ дружеството реализира продажбата на 100% от сградата за общата сума от двата предварителни, договора в размер на 32 050 000 евро. Строежът на сградата предстои да бъде завършен към края на настоящата година.

В средата на миналия месец стана ясно, че Фонд за недвижими имоти България е отдал под аренда 3 941,5 декара земеделска земя за срок от една до пет години в областите Добрич, Варна, Силистра и Разград.

До момента с акциите на ФНИ България са сключени две сделки за общо 1 500 броя акции при цена 1,97 лева.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:15 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още