IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвестициите в търговски площи в Европа достигат 28 млрд. евро за 2007 г.

Немският пазар формира 26% от общите инвестиции, сред по-активните пазари са още Русия, Турция и Румъния

17:12 | 30.01.08 г.
Инвестициите в търговски площи в Европа достигат 28 млрд. евро за 2007 г.

Инвестициите в търговски имоти на континентална Европа (изключвайки Великобритания и Ирландия) възлизат на 27,7 млрд. евро за 2007 г. Това е ръст от 7% спрямо предходната година, сочи проучване на Jones Lang LaSalle, цитирано от PropertyEU.

За последното тримесечие на миналата година се отчитат по-малки обеми заради нарасналите разходи за финансиране. Като цяло през четвъртото тримесечие в търговски сгради са инвестирани около 6,6 млрд. евро, което е спад спрямо отчетените 10,1 млрд. евро за същия период година по-рано. Въпреки това обемът инвестиции за периода е четвъртият по големина, откакто се следят данните, казват от JLL.

Общо 437 сделки с търговски имоти са били регистрирани в 25 страни на континента миналата година, което е ръст от 4% спрямо 2006 г.

Немският пазар формира 26% от общите инвестиции, или 7,3 млрд. евро. Над 20 на сто от общия обем в страната се образуват от петте най-големи сделки.

Напълно очаквано Русия е един от най-активните пазари през 2007 заради насочването на инвеститорите на изток в търсене на по-висока възвръщаемост.

Значително нарастват и инвестициите в Турция, до общо 940 млн. евро.

В Румъния обемът им се увеличава повече от два пъти до 1,1 млрд. евро.

По-рано този месец от компанията отчетоха спад на общия обем инвестиции в имоти в Европа през 2007 г. заради забавянето на пазара през втората половина на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 04.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още