IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Московското Сити готово до 2012 година

През следващата година трябва да приключи изграждането на централното ядро на бизнес центъра

12:50 | 28.01.08 г.
Московското Сити готово до 2012 година

Властите в Москва определиха 2012 година за срок за окончателното завършване на строителството и въвеждането в експлоатация на сградите от московския международен бизнес център, известен като Москва Сити. Кметът на руската столица Юрий Лужков вече е подписал съответното постановление, съобщава Realesate.ru.

През 2009 г. ще приключи изграждането на централното ядро на бизнес центъра, включващо многофункционален комплекс „Парк-Сити“ със станция на метрото.

Въвеждането в експлоатация на обектите на територията на центъра се планира да приключи до 2010 г., като изграждането на една от най-високите сгради в света - кула „Русия“ - ще завърши през 2012 г. Предвижда се небостъргачът, чийто архитект е Норман Фостър, да има 118 етажа.

Москва Сити, чието официално име е Московский международный деловой центр (ММДЦ) се изгражда върху територия от 60 хектара на улица Краснопресненская набережная на левия бряг на река Москва.

Инвестициите в първия етап, който предвижда изграждането на около 3 млн. кв. м площи, се изчисляват на около 10 млрд. долара.

Проектът се управлява от ОАО “Сити”, 47% от което са собственост на Михаил Прохоров. Други 38% са в структурата на „Базовый Элемент“, а останалите са разпределени между 8600 миноритарни акционери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още