IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на жилищата в Англия и Уелс с годишен ръст от 2,3% за януари

На месечна база обаче се отчита спад за четвърти пореден месец

09:57 | 28.01.08 г.
Цените на жилищата в Англия и Уелс с годишен ръст от 2,3% за януари

Цените на жилищата в Англия и Уелс отчитат най-бавния си годишен си ръст този месец от средата на 2006 г. насам, като същевременно средната продължителност на времето, необходимо за продажба на един имот, достига седемгодишен връх, сочи проучване на компанията за проучване на пазара на жилища на Острова Hometrack.

За януари цените регистрират повишение от 2,3 процента на годишна база, което е забавяне спрямо ръста от 3% за декември и е най-бавният темп от юни 2006 г. насам, пише Ройтерс. На месечна база се отчита спад от 0,3 на сто, като това е четвъртото поредно месечно понижение. Данните не са коригирани спрямо сезонни фактори.

Средната продължителност на времето, необходимо за продажбата на жилище, нараства до 8,5 седмици от 8,3 седмици, сочат още данните на Hometrack. Това е най-дългият период, откакто компанията започва да изготвя проучването през 2001 г.

Данните от проучването са поредното доказателство за охлаждащия се пазар на жилища във Великобритания.

Слабото доверие на евентуалните купувачи продължава да оказва натиск върху цените, макар и степента на последните понижения да е относително малка в контекста на поскъпването за последните няколко години“, коментира Ричард Донъл, директор изследвания в компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 19.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още