IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Георги Гергов инвестира 11 млн. лева в бази за конен спорт край Пловдив

Едната база е в село Войводино, а другата - в Ягодово, и двете селища са почти слети с Пловдив

16:44 | 22.01.08 г.
Георги Гергов инвестира 11 млн. лева в бази за конен спорт край Пловдив
Бизнесменът Георги Гергов строи две елитни конни бази в околностите на Пловдив, като проектите са на обща стойност 11 млн. лв. Едната база - в село Войводиново, съществува отдавна, но е амортизирана и морално остаряла. Другата е изцяло нова върху терен от 500 дка в село Ягодово. И двете селища са почти слети с Пловдив.

Ремонтът във Войводиново в момента се извършва с ускорени темпове, тъй като на 28 август тук ще се проведе кръг от световната купа по конен спорт. „Извършваме реконструкцията на два етапа. Първият е за около 1,5 млн. лева. Той трябва да приключи преди 28 август. Цялостният ремонт ще излезе около 5 млн. лева и ще завърши през май 2009 г.“, каза Георги Гергов.

Ремонтират се плацовете за езда. Пясъкът за тях се внася от чужбина. В него има специални пълнители, които задържат влагата. Това не позволява да се вдига прах, както и копитата на коня да потъват в настилката. Конният стадион във Войводиново ще бъде с изцяло обновени седалки, ще се ремонтират основно и конюшните. След като всичко стане готово, тук ще бъде отворена и детска школа по езда.

Напредва и строителството на стадиона в Ягодово, който е с покрит манеж. Дотук за съоръжението са изразходвани 4 млн. лева, остават за усвояване и окончателно завършване на обекта още 2 млн. лева.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още