IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влагат 10 млн. лв. в складове, бензиностанция и хипермаркети в Търговище

„Грийнфийлд България” ще изгради обектите на два терена, които придоби чрез конкурс от общината

11:58 | 22.01.08 г.
Влагат 10 млн. лв. в складове, бензиностанция и хипермаркети в Търговище

Грийнфийлд България” ООД – София спечели два публично оповестени конкурса на Община Търговище за приватизация на терени, намиращи се на околовръстния път. Терените са съответно 32 и 60,2 декара и за тях бе достигната цена от 1,55 млн. лв. общо.

Заместник-кметът на община Търговище Димитрина Петкова оповести и инвестиционните намерения на софийското дружество, което заедно с цената на земята ще вложи над 10 млн. лв.

В по-малкия терен „Грийнфийлд България” ООД ще инвестира общо 3 млн. лева. Тук ще бъде изграден логистичен парк – складови бази, ТИР-паркинг и бензиностанция. Ще бъдат разкрити 60 работни места. Планът на инвестицията е петгодишен.

В по-големия терен фирмата ще вложи общо 6 млн. лева. На 22 000 кв.м обща застроена площ ще бъде изградена търговско-административна сграда, в която ще бъдат построени офиси от клас А и четири отделни хипермаркета: за хранителни стоки, за промишлени стоки, за стоки за строителството и за техника.

След пускането на обекта в действие се предвижда да бъдат разкрити 120 работни места.

В размера на инвестицията са включени също и създаване на нова инфраструктура и озеленяване, които ще бъдат изградени чрез публично-частно партньорство с община Търговище. За тези дейности са заделени 65 хил. лева общо за двата терена.

Собственици на „Грийнфийлд България“ с по 50% са „Блек Сий Дивелопмент“ и „Имоти България“ ООД, гр. Варна. По данни на АПИС Блек Сий Дивелопмент е 100% собственост на полския гражданин Павел Томаш Суджарски-Кшонжек и е с предмет на дейност търговия на дребно в неспециализирани магазини. Мажоритарен собственик на Имоти България е Валери Василев с 88% от капитала. Предметът на дейност на дружеството е посредническа дейност на агенции за недвижими имоти.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:05 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още