IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Рекордна сделка за 50 млн. паунда на Острова въпреки жилищната криза

За купувач на луксозното имение Toprak Mansion се посочва Хорелма Перамам, милиардер от Казахстан

17:08 | 21.01.08 г.
Рекордна сделка за 50 млн. паунда на Острова въпреки жилищната криза
Въпреки тежките дни за пазара на имоти на Великобритания миналата седмица в страната бе сключена нова рекордна сделка, съобщи The Times.

Имението Toprak Mansion в северния лондонски квартал Барнет бе продадено за 50 млн. паунда, с което счупи рекорда за най-скъпа сделка за новопостроен имот. Предишният бе поставен само две седмици по-рано и принадлежеше на къща, наречена Palladio, която се намира наблизо и бе купена за 35 млн. паунда.

Като купувач на Toprak се посочва Хорелма Перамам, милиардерка от Казахстан.

Имението Toprak Mansion е построено от турския бизнесмен Халис Топрак, въпреки че се счита, че той никога не е живял в него. Имотът е продаден, след като банката на Топрак беше ливидирана от турското правителство.

Имението дискретно се предлага за продажба от няколко години, като офертната цена нараства от 30 млн. на 50 млн. паунда в синхрон с поскъпващите луксозни жилища в Лондон.

Bishop’s Avenue, но която се намира имотът, е известна като „улицата на милиардерите“, като на нея се намират огромни къщи. Жилища тук притежават султанът на Бруней, както и кралското семейство на Саудитска Арабия. В съседство до Toprak Mansion се намира Summer Palace, собственост на Лакшми Митал.

Toprak е построена в неокласически стил и има екстри като турска баня, плувен басейн със стъклен мост и четири отделни кухни.

Купувачът планира да похарчи 30 млн. паунда за нов екстериор и интериор, както и да добави салон за красота, спа център, площадка за хеликоптери, кино и корт за скуош.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 24.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още