IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ще изготвят списък на спортните имоти на държавата

Работна група ще търси единен подход за модернизация, стопанисване и управление на обектите

17:25 | 18.01.08 г.
Ще изготвят списък на спортните имоти на държавата
Създадена е работна група, която в 8-месечен срок трябва да предложи на правителството единен подход за модернизация, стопанисване и управление на всички спортни обекти и съоръжения при запазване на тяхното предназначение, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Експертите трябва да изготвят списък на недвижимите имоти – спортни обекти и обекти за социален туризъм, предоставени за управление на съответните ведомства, като бъде включена и информация за разпоредителни сделки, договори за наем, извършени ремонти и подобрения след изграждането им.

Работната група ще изготви и предложи критерии, на които трябва да отговаря даден спортен обект за включването му в списъка на спортните обекти, предвидени за изграждане и експлоатация чрез публично частно партньорство.

Председател на работната група е съветникът на министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентина Гайдарова. Членове са заместник-министрите на вътрешните работи Камен Пенков и Раиф Мустафа и експерти от държавната администрация.

За консултации и участие в работата си те ще могат да канят представители на спортните организации, ползващи спортната база – БФС, ПФЛ, БОК, федерациите по волейбол, баскетбол, лека атлетика и други.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още