IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФеърПлей Пропъртис с договор за покупка на 11 дка земя в Студентски град

Дружеството е в процедура по придобиване на 50 декара в близост до Околовръстното шосе

10:25 | 17.01.08 г.
ФеърПлей Пропъртис с договор за покупка на 11 дка земя в Студентски град
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ ще развива два нови проекта за жилищни, търговски и офис площи, като за първи път ще инвестира в рамките на София, съобщиха от компанията.
 
Фондът е подписал предварителен договор и до края на първото тримесечие се очаква да придобие 11 декара в непосредствена близост до Национална спортна академия в Студентски град. Стойността на имотите е 5,7 млн. евро и върху тях ще бъдат построени жилищни, търговски и офис площи с обща разгъната застроена площ 30 хил. кв. м. Строителството ще започне след нотариалното придобиване на имотите, което е предвидено да стане в края на март, се казва още в съобщението.

В югоизточните покрайнини на София ФеърПлей Пропъртис предвижда да строи нов жилищен комплекс. Дружеството е в процедура по придобиване на 50 декара в близост до околовръстното шосе и планира да осигури минимум 100 декара земя преди старта на втория проект в София.

Очакваме продажбите на зелено в Студентски град да започнат още тази пролет. С развитието на офиси и търговски площи в София ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ предвижда нарастване на дела на инвестиционните имоти в портфейла си”, каза Маню Моравенов, изпълнителен директор на дружеството.

По-рано през месеца дружеството със специална инвестиционна цел придоби 62 743 кв. м земя в землището на гр. Сапарева Баня за 4,5 млн. лв. с цел изграждане на ваканционни комплекси и балнео-рехабилитационни центрове.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ започна процедура за четвърто по ред увеличение на капитала си от 50,7 млн. лв. на 60,84 млн. лв., чрез издаване на 10,14 млн. нови акции, с номинал 1 лв. и емисионна стойност 2,25 лв. за брой.

От началото на днешната сесия до момента няма сделки с акциите на дружеството.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още