IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ХЕС продаде имот в Ямболско на австрийската Palfinger за 725 хил. евро

Сумата, получена от продажбата на имота, ще бъде използвана от ХЕС АД за закупуване на необходимо ново оборудване

10:21 | 16.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
ХЕС продаде имот в Ямболско на австрийската Palfinger за 725 хил. евро
На 15 януари 2008 г. Хидравлични елементи и системи АД сключи сделка за продажба на недвижим имот, находящ се в с. Тенево, Ямболска област, съобщават от компанията.

Купувач по сделката е Палфингер продукционстехник България ЕООД (собственост на австрийската Palfinger), а продажната цена на имота е в размер на 725 000 евро.

Продажбата е резултат и продължение на дългогодишното успешно партньорство между Хидравлични елементи и системи АД и Palfinger AG, Австрия, се казва още в съобщението.

От ХЕС уточняват още, че сумата, получена от продажбата на имота, ще бъде използвана за закупуване на необходимо ново оборудване, с което да отговори на нарасналия обем поръчки от групата Palfinger. Австрийската компания е най-големият клиент на ямболското машиностроително предприятие.

От началото на днешната борсова сесия няма сключени сделки с книжата на ХЕС. Вчера компанията повиши пазарната си капитализация с 1,07% до 25,46 лв. при обем от 280 лота.

Свързани компании:

Хидравлични елементи и системи АД(HES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още