IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Къде ще има най-голям спад на жилищата в САЩ?

Калифорнийски градове доминират в прогноза за най-лошите жилищни пазари

12:30 | 14.01.08 г.
Къде ще има най-голям спад на жилищата в САЩ?

Калифорния доминира в класация на 25-те най-лоши жилищни пазари в САЩ през 2008 г. (The Worst 25) на специализирания сайт за прогнози в сектора на имотите Housing Predictor.

Общо 8 града от щата попадат в класацията, като сред тях са Лос Анджелис (където се прогнозира спад на цените на жилищата от 12,8% за 2008 г.), Сан Диего (прогнозиран спад от 11,3%), Фресно (-10,9%) и Сакраменто (-10,4%).

Въпреки големия брой калифорнийски градове на първо място за втора поредна година е Маями, Флорида, където за тази година се прогнозира спад от 15,2%. Жилищният пазар в Маями се състои предимно от апартаменти, които бързо се превръщат от хит на пазара във вероятно най-големият срив в историята на страната.

Според Housing Predictor основната причина за прогнозирания двуцифрен спад при голяма част от градовете в класацията е рекордният брой просрочени ипотеки.

Лас Вегас, Невада, е вторият най-слаб пазар в класацията с прогнозиран спад от 14,6%. Градът отчете най-високото ниво високорискови ипотеки в страната и сега плаща цената за това, коментират анализаторите.

Заради загубите на работни места в сектора на автомобилостроенето Детройт, Мичиган, се нарежда на трето място (очаквано понижение от 13,6%), следван от Феникс, Аризона, в който се регистрира второто най-високо ниво високорискови ипотеки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:57 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още