IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руснак купи най-скъпото жилище в Швеция

Топ мениджърът е получил титлата „Купувач на най-скъпия дом за 2007 г.” в страната заради инвестицията си от близо 7 млн. долара

16:35 | 09.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Руснак купи най-скъпото жилище в Швеция
Генералният директор на ВимпелКом (с търговска марка „Билайн”) Александър Изосимов, на който съветът на директорите на компанията в края на 2007 г. за втори път продължи мениджърския договор с още две години, е купил най-скъпия дом в Швеция, съобщава шведският вестник Dagbladet.

Топ мениджърът е получил титлата „Купувач на най-скъпия дом за 2007 г.” в Швеция заради инвестицията си от 44,75 млн. шведски крони (6,98 млн. долара) в покупката на дом в елитното предградие на Стокхолм Юрсхолм, където живеят много от най-богатите шведи.

Всъщност Изосимов, чиято съпруга е шведка, е закупил жилището през лятото на 2007 г., но информацията за покупките на имоти през годината за цялата страна е обобщена сега.

Съседка на шефа на ВимпелКом в Юрсхолм през миналата година е станала Аника Фалкенгрен, генерален директор на шведската банка SEB, която е купила дома на генералния директор на веригата за дрехи Hennes & Mauritz за 21 млн. шведски крони.

В сравнение със световните цени, луксозните имоти в Швеция са относително евтини, сочат данните. Според списание Forbes през 2007 г. най-скъпото жилище е продадено в Англия за 138 млн. долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още