IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на най-луксозните жилища в Лондон ускоряват ръста си

Средната цена на къщите и апартаментите на стойност поне 2,5 млн. паунда се е покачила с 1 процент през декември

14:22 | 09.01.08 г.
Цените на най-луксозните жилища в Лондон ускоряват ръста си

Цените на луксозните жилища в Лондон нарастват през декември с най-бързи темп от три месеца, като сред причините за това е навлизането на пазара на чуждестранни купувачи, сочат данни на Knight Frank LLC, цитирани от Bloomberg.

Средната цена на къщите и апартаментите на стойност поне 2,5 млн. паунда се е покачила с 1 процент през изминалия месец спрямо ноември, съобщават от базираната в британската столица агенция за имоти.

Това е най-големият ръст от септември, когато луксозните жилища поскъпнаха с 1,2 на сто.

В някои райони на Лондон, най-скъпият пазар в света на първокачествени имоти, доминират купувачи извън Великобритания, казват от Knight Frank. Въпреки че бонусите, изплатени на банкери и други служители от финансовия сектор, вероятно са усилили търсенето, ефектът им е бил по-слаб от предишни години, сочат още данните.

Би било неразумно да приемем, че най-горният сегмент на пазара в Лондон е останал незасегнат от кредитната криза предвид тези данни“, коментира Лиъм Бейли от компанията.

Луксозните жилища в лондонските квартали Найтсбридж, Мейфеър, Белгрейвия и Челси са поскъпнали с 1,8% през декември, сочат данните.

На Острова живеят около 68 милиардери, според класацията на Sunday Times за 2007. Много от тях са инвеститори от Китай, Индия и Русия.

Тази година в жилища ще бъдат инвестирани едва 2 млрд. паунда от бонусите във финансовия сектор във Великобритания спрямо 5,5 млрд. паунда за 2007 г. прогнозираха от Savills Plc през ноември. Savills и Knight Frank са най-големите брокери на луксозни имоти в Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още