IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Китай ще разследва чуждестранните инвестиции в имоти

Общата стойност на чуждите инвестиции в имоти в Китай е скочила със 71,9% за първите 11 месеца на 2007 до 53,9 млрд. юана (7,4 млрд. долара)

15:24 | 07.01.08 г.
Китай ще разследва чуждестранните инвестиции в имоти
Китай започва национално разследване на чуждестранните инвестиции на пазара на недвижими имоти в страната, като същевременно се обсъждат нови ограничителни мерки, ако сегашните се окажат неефективни, съобщават държавните медии, цитирани от АФП.

В края на ноември Държавната администрация за индустрия и търговия е поръчала на клоновете си в страната да извършат разследването, съобщава Shanghai Securities News.

Това е признак, че има проблеми при въвеждането на предишните ограничения, се посочва в съобщението, което се позовава на анонимен източник, участвал наскоро в правителствен семинар за ограниченията на чуждестранните инвестиции.

Много е вероятно тази година да бъдат въведени нови рестриктивни мерки, ако проверките покажат, че текущите ограничения са неефективни, допълва източникът.

През 2007 г. чуждите инвестиции в имоти в Китай нараснаха рязко въпреки серия рестиктивни мерки, въведени от 2006 г. По последни официални данни общата стойност на чуждите инвестиции на пазара е скочила със 71,9% за първите 11 месеца на 2007 до 53,9 млрд. юана (7,4 млрд. долара), при което се породиха опасения от появата на балон.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още