IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата преди данъци на австрийската Immofinanz с ръст от 47%

Наемите на бизнес имоти в ключови за компанията пазари като Виена и Източна Европа „са се развили много положително“ през първото полугодие на фискалната й година

12:56 | 27.12.07 г.
Печалбата преди данъци на австрийската Immofinanz с ръст от 47%

Австрийската компания за имоти Immofinanz обяви, че печалбата й преди данъци е нараснала с 46,9 на сто за полугодието до края на октомври, като причината за това е силният пазар на бизнес имоти в Австрия, съобщи Ройтерс.

Заради нарастването на апетитите за активи на пазар, който изглежда незасегнат от ипотечната криза в САЩ, печалбата преди данъци се е увеличила до 427,5 млн. евро от 291 млн. евро за същия период миналата година, казват от компанията.

От Immofinanz са заявили, че наемите в ключови за компанията пазари като Виена и Източна Европа „са се развили много положително“ през първото полугодие на фискалната й година, нараствайки с 4,7% до 233,8 млн. евро.

Immofinanz е сред най-големите собственици на бизнес имоти в Европа, като има общо 2944 имота с 12,5 млн. кв. м отдаваема площ.

Immofinanz притежава по 100% от Immoaustria в Австрия и от Immowest, което оперира в Западна Европа, както и дял от 54% в Immoeast, което развива дейност в Централна и Източна и Европа.

Immoeast е стратегически инвеститор в Прайм пропърти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:17 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още