IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изключват земи от държавния горски фонд; дават държавни сгради на общини

На държавни и общински структури в Кърджали ще бъдат предоставени части от имоти - публична държавна собственост,

15:34 | 20.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Изключват земи от държавния горски фонд; дават държавни сгради на общини

Правителството реши на днешното си заседание да изключи 112 дка от държавния горски фонд заради промяна на предназначението им. Те представляват залесени и незалесени площи в териториалния обхват на държавно лесничейство „Смолян”. Площите ще бъдат използвани за реконструкция и модернизация на регионалното депо за твърди битови отпадъци на община Смолян. Тъй като имотът е частна държавна собственост, общината ще заплати на държавата в лицето на Министерство на земеделието 229 303 лв.

Други 7,4 дка също ще бъдат изключени от държавния горски фонд, тъй като са необходими при ремонта и разширяването на съществуващата „Хижа на брега на р. Дунав” в туристическа база „Дунавска почивна база „Св. Анна”. Земите са публична държавна собственост и ще бъдат предоставени на спечелилата търга за хижата „Пиринска консултантска компания” ООД, за което тя ще заплати близо 20 000 лв.

На държавни и общински структури в Кърджали ще бъдат предоставени части от имоти - публична държавна собственост, реши още днес Министерски съвет.

В административната сграда на бул. „Деспот Слав“ 1 ще бъдат настанени регионалните структури на Дирекцията за социално подпомагане - Кърджали, Областната дирекция по труда, Агенцията за държавни вземания, Държавната агенция за младежта и спорта, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Комисията за защита на потребителите, Държавната агенция за метрология и технически надзор, и Басейновата дирекция за управление на водите към МОСВ.

На областния управител се предоставя част от сграда на бул. „България“ 41 със застроената площ от 527 кв. метра. Община Кърджали ще ползва 3 работни помещения в същото административно здание.

Имот - публична държавна собственост, намиращ се на ул. „Калиакра“ 54 в Добрич, ще бъде обявен за частна държавна собственост. Площта му е 34,7 хил. кв. метра, заедно с построените върху него 5 учебни сгради. Досега те са управлявани от Министерството на образованието и науката (МОН) за нуждите на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна. Постройките са използвани от Медицинския колеж в Добрич, който е закрит през 2006 г. От МОН ще бъде отнето и управлението на имот частна държавна собственост, който също е на ул. „Калиакра“ 54 в града и представлява 3 учебни корпуса.

На община Борино, област Смолян, безвъзмездно ще бъдат прехвърлени имоти частна държавна собственост заедно с построените върху тях сгради, които са в с. Буйново, с обща площ близо 33 хил. кв. м. Имотите са бивши гранични застави и са ползвани от Министерството на вътрешните работи (МВР). Община Борино възнамерява да използва предоставения сграден фонд за развитие на екологичен туризъм, имайки предвид, че в близост е Ягодинската пещера, която се посещава всяка година от стотици туристи.

Община Поморие безвъзмездно ще управлява имот - частна държавна собственост с площ от 7910 кв. метра, който се намира в района на железопътната гара. Досега имотът е управляван от НК „Железопътна инфраструктура“. Прехвърлянето ще позволи теренът да се използва за пешеходна алея, зелени площи и зони за отдих.

Имот - публична държавна собственост, който се намира в София на ул. "Дравски бой" 6, ще бъде обявен за частна държавна собственост. Имотът представлява 2-етажна сграда със застроена площ 361 кв. метра и досега е управляван от Националната агенция по приходите (НАП).

Изпълнителна агенция "Морска администрация" пък безвъзмездно ще управлява поземлен имот в Русе на ул. "Пристанищна" 20. Върху терена с площ от 2120 квадратни метра ще бъде изграден Център за речни информационни услуги. Досега имотът е управляван от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура".

Същевременно правителството реши да прекрати концесиите за минерална вода на фирмите ”Минерална вода Княжево” ООД и ТПК „Михалково”, поради неизпълнение на концесионните задължения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още