IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Норман Фостър с проект за „кристален остров“ до Москва

Архитектурен акцент на проекта ще бъде прозрачна кула с височина 450 метра

09:14 | 18.12.07 г.
Норман Фостър с проект за „кристален остров“ до Москва

В източната част на Нагатинската низина на юг от Москва ще бъде бъде построен културно-бизнес комплекс „Кристален остров“ с обща площ около 2,5 млн. квадратни метра по проект на известния британски архитект Норман Фостър, съобщава Lenta.ru, позовавайки се на „Российская газета“.

Инвестицията в проекта е между 3 и 4 млрд. долара.

Архитектурен акцент на кристалния остров ще бъде прозрачна кула с височина 450 метра. Комплексът ще включва развлекателен център на площ 800 хил. кв. м, търговски център с площ 250 хил. кв. м, както и хотел (180 хил. кв. м). Освен това се предвиждат и офиси с обща площ 400 хил. кв. м.

Изпълнител на проекта ще бъде компанията на руския бизнесмен Шалва Чигиринский Russian Land. Реализацията на проекта може да отнеме пет години.

Общата площ на големите проекти на Чигиринский надхвърля 2 млн. кв. м, като сред тях са строителството на кула „Россия“, застрояването на остров Нова Холандия в Петербург и реконструкцията на хотел „Россия“.

Фостър е архитект и на курортния комплекс Black Sea Gardens, който се планира да бъде изграден на юг от Варна. Проектът е на инвестиционния фонд Madara Bulgarian Property Fund Fund съвместно с BBT Projects EAD. Предвижда се изграждането на около 5 хил. луксозни жилищни единици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още