IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спряха строеж в столичния квартал Борово

По данни на инициативния комитет заради строежа е изсечена растителност, преместен е тръбопровод, преместена и детската площадка до блока

16:47 | 17.12.07 г.
Спряха строеж в столичния квартал Борово

Спрени са дейностите по строеж на сграда в столичния квартал „Борово”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Строежът се намира в междублоково пространство в квартала до бл. 215. По данни на инициативния комитет „Бели брези” заради строежа е изсечена растителност, преместен е тръбопровод, преместена и детската площадка до блока.

Разрешението за строежа е издадено през 2005 г. Още тогава жители на съседните блокове и представители на инициативния комитет са обжалвали в съда връченото им изменение на плана, подали са жалби до ДНСК и РДНСК, но без резултат.

Спрях строежа още снощи. На това място няма да се строи до произнасяне на съдебното решение. Глобихме и фирмата изпълнител на строежа с максималната глоба от 500 лв., защото не мият гумите на камионите си при излизане от строителната площадка”, е заявил Борисов на среща днес с представители на инициативния комитет.

Инвеститор на строежа е фирмата „Домстрой” ЕООД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още