IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нови седем зони влизат в Натура

От сряда започва да тече едномесечният срок, в който може да се подават възражения относно влизането на зоните в програмата

14:44 | 11.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Нови седем зони влизат в Натура

Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров подписа проекти на седем заповеди за обявяване на защитени зони от Натура 2000, съобщиха от министерството.

Сред новите одобрени защитени зони са „Залив Ченгене скеле” в землищата на кв. Крайморие и с. Маринка, в община Бургас и „Поморийско езеро” в землищата на гр. Поморие и с.Ахелой, в община Поморие.

Останалите зони са „Блато Малък Преславец”- с.Малък Преславец, община Главиница, област Силистра; “Гарванско блато” в землищата на с. Гарван и с. Попина, община Ситово, област Силистра; “Комплекс Беленски острови” в землищата на гр. Белене, община Белене, област Плевен и гр. Свищов, община Свищов, област Велико Търново; “Остров Голя” в землището на с. Кутово, община Видин, област Видин; “Рибарници Пловдив” в землищата на с. Войводиново, с.Труд, общ. Марица и гр. Пловдив-Север, общ. Пловдив, област Пловдив.

От сряда започва да тече едномесечният срок, в който могат да се мотивирани писмени становища, възражения и предложения относно посочените в проектите на заповеди забрани и ограничения на дейности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още