IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Mirax Group създава в Турция хотел за руски милионери

Руската компания планира да превърне 5-звездния Sungate Port Royal в традиционно място за отдих на руския елит

17:32 | 10.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Mirax Group създава в Турция хотел за руски милионери
Най-големият в Европа 5-звезден хотел Sungate Port Royal, разположен на средиземноморското крайбрежие на Турция, сменя своята концепция – той ще стане традиционно място за отдих на руския елит, съобщава Lenta.ru.

Хотелският комплекс, разположен на 25 км от популярния турски курорт Анталия, през август тази година стана собственост на руската компания Mirax Group, която го купи от Cengiz Group за 340 млн. долара.

По думите на члена на съвета на директорите на Mirax Group Максим Темников, плановете са на територия от 25 хектара да бъдат създадени две условно разделени почивни зони. В първата зона ще останат многоетажните корпуси и неголемите вили, предназначени за почивка на туристи с доходи над средните. В другата зона се предвижда да се построят 20 частни резиденции за ползване от още по-състоятелни туристи, които при желание ще могат и да закупуват вили.

Новите собственици на Sungate Port Royal смятат, че след преустройството цената на нощувка в хотелския комплекс ще се повиши няколко пъти, при положение че сега тя е между 250 долара и 2 000 долара.

Mirax Group, която е сравнително отскоро в хотелиерския бизнес, освен в Турция има туристически проекти в Москва, Черна гора и Камбоджа и не смята да остане само с тях, са съобщили от ръководството на компанията. Плановете на компанията предвиждат създаването на крупна хотелиерска мрежа, простираща се в Русия, Тунис, Гърция, Черна гора, Швейцария, Украйна. Инвестициите в тези проекти се предвижда да бъдат по не по-малко от 500 млн. долара. Ако новата концепция, която ще се реализира в Турция, даде желания резултат, тя ще бъде разпространена и в повечето други хотели на Mirax Group, посочват от фирмата.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още