IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Пътища и мостове” ще благоустроява зоната около летище София

Стойността на договора е близо 7,2 млн. лв. без ДДС

15:44 | 10.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
„Пътища и мостове” ще благоустроява зоната около летище София
Фирма „Пътища и мостове” ЕООД е избрана за изпълнител на „Проектиране и строителство на ландшафтното устройство на терените около новата сграда на пътническия терминал на Летище София”, съобщиха от Министерството на транспорта. Стойността на договора е близо 7,2 млн. лв. без ДДС.

За изпълнение на договор „Оценяване съответствието на инвестиционния проект със съществените изисквания към строежите и упражняване на строителен надзор при проектирането и строителството на ландшафтно устройство на територията около новата сграда на пътническия терминал на Летище София” е избрано обединението от „Миксконсулт” ООД и ”Армстройинвест” ЕООД (представлявано от „Миксконсулт” ООД). Стойността на този договор е 122 хил. лв. без ДДС.

Договорите за изпълнение и за надзор на изпълнението на ландшафтното устройство на новия пътнически терминал на Летище София са подписани днес от зам.-министъра на транспорта Весела Господинова. Срокът за изпълнение и на двата договора е 1 година.

Двете тръжни процедури стартираха на 27 август 2007 г., като крайният срок за подаването на офертите беше 18 октомври. В срок бяха подадени общо шест оферти.

Проектът „Проектиране и строителство на ландшафтното устройство на терените около новата сграда на пътническия терминал на Летище София (Терминал 2)” е част от “Реконструкция, развитие и разширение на летище София – Лот Б1 ”Нов пътнически терминал и прилежаща инфраструктура”.

Изграждането на ландшафта на 365 декара около новия пътнически терминал предвижда създаването на растителни масиви около езерото, укрепване на бреговете му, изграждането на обиколен път и мрежа от алеи за обслужване на територията. С реализацията на проекта, освен естетическо оформяне на района, се цели и обезопасяване на зоната около съществуващото езеро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:26 | 10.12.07 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още