IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ строи вили за 7,8 млн. лв.

Вилите са 5 на брой и са част от Етап III на ваканционното селище "Санта Марина" в Созопол

15:08 | 05.12.07 г.
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ строи вили за 7,8 млн. лв.
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ започва строителството на още пет вилни сгради от Етап ІІІ на ваканционно селище „Санта Марина” в Созопол, съобщиха от дружеството.

В тях ще бъдат инвестирани 7 788 197 лв. без ДДС, а общата им разгъната застроена площ ще е 6 855,81 кв. м.

Вследствие на това фондът вече има 12 вили от Етап ІІІ, строени в типичния за „Санта Марина” архитектурен стил на българското възраждане от 17-19-ти век и с традиционни за Созопол материали. Третият етап е по-голям от първите два взети заедно и неговото строителство ще продължи до 2011 година, но продажбите на апартаменти от там се очаква да започнат още през 2008 г.

ФеърПлей Пропртис АДСИЦ внесе в Комисията за финансов надзор проспекта си за увеличение на капитала от 50,7 млн. лв. на 60,840 млн. лв. чрез издаване на 10,14 млн. нови акции с номинал 1 лв. и емисионна стойност 2,25 лв. за брой. Очаква се увеличението да започне към средата на януари 2008 г. и да приключи в началото на март, а търговията с новите акции да започне след средата на същия месец.

Срещу всяка от старите акции дружеството ще издаде едно право, а пет права ще дават възможност за записване на една нова ценна книга. Наскоро дружеството обяви очакванията си да разпредели по 14 стотинки дивидент на акция за 2007 г., ако увеличението на капитала приключи след разпределението на печалбата, или по 12 стотинки, ако дивидентите бъдат разпределени след увеличението.

Миналия месец на пресконференция в Созопол изпълнителният директор на дружеството Маню Моравенов обяви, че до края на настоящата година Феърплей Пропъртис АДСИЦ ще приключи закупуването на земи с площ от 50 хил. кв. м в Сапарева баня.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ се листна на БФБ - София на 17 февруари 2006 г. Основен акционер в дружеството е ФеърПлей Интернешънъл АД с 65% дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (9 пенсионни, 15 договорни фонда и инвестиционни дружества), над 220 физически лица и юридически лица, дребни инвеститори.

Днес нямаше сделки с книжата на Феърплей Пропъртис.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:31 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още