IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН лицензира Сити Пропъртис, вписа увеличението на Адванс Екуити

Емисията на Адванс Екуити е в размер на 23 961 308 лв.

14:36 | 05.12.07 г.
КФН лицензира Сити Пропъртис, вписа увеличението на Адванс Екуити

Комисията за финансов надзор (КФН) издава лиценз на “Сити Пропъртис” АДСИЦ, гр. София, за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел за секюритизация на недвижими имоти, съобщиха от Надзора.

Едновременно с това КФН потвърждава проспект за публично предлагане на 150 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1 лев всяка, които ще бъдат издадени в резултат на първоначалното увеличение на капитала на дружеството.

Учредители на дружеството са „Трансстрой-Бургас” АД със 70% от капитала, ДФ „Ти Би Ай Динамик” – с 15% и ДФ „Ти Би Ай Хармония” – с 15%. Председател на СД е Стоян Тошев, а зам.-председател – Янко Пашов. За изпълнителен директор е избран Велимир Тонков, който представлява „Трансстрой-Бургас” АД. Дружеството възнамерява да инвестира в жилищни, търговски и индустриални имоти, земеделска земя, парцели и офиси.

КФН вписва в публичния регистър емисия в размер на 23 961 308 лева, разпределена в 23 961 308 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка, издадена от „ Адванс Екуити Холдинг” АД, гр. София, в резултат на увеличение на капитала на дружеството с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.

Средствата от увеличението ще бъдат използвани за финансиране на съществуващите дъщерни компании на Адванс Екуити Холдинг, както и за инвестиции в нови проекти.

Днес нямаше сделки с книжата на Адванс Екуити Холдинг.

Свързани компании:

Сити дивелопмънт АДСИЦ - права(R2CITY)

Адванс Екуити Холдинг АД (в ликвидация)(ADVE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още