IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Две фирми ще участват в търга за наем на правителствената столова

Определена е начална тръжна месечна наемна цена от 6000 лева без ДДС

11:03 | 05.12.07 г.
Две фирми ще участват в търга за наем на правителствената столова
Утре, 6 декември, от 10 часа в заседателната зала на Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) на ул. „Аксаков” 1 в София ще се проведе търг с явно наддаване за избор на наемател на помещенията на ул. „Сердика” 8, известни като „стола на Министерския съвет”, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Две фирми са подали заявления за участие в търга до изтичането на обявения за това срок - 3 декември, уточняват от МДААР.
 
Обектът, който ще бъде даден под наем, представлява зала за хранене, кафе-бар и кухня, оборудвани помещения и прилежащи помещения с обща площ от 663 кв. м, както и складови и обслужващи помещения с площ 382 кв. м.

Стъпка на наддаване ще бъде 100 лева. Направена е актуална оценка на имота, на базата на която е определена начална тръжна месечна наемна цена от 6000 лева без ДДС. Срок на наемното отношение ще бъде 5 години.

През септември беше прекратен договорът с предишния наемател на обекта поради неизпълнение от негова страна - неплащане на месечния наем, както и на консумативите ток, вода и парно. Дължимата от фирмата сума в размер на над 153 хил. лв. (включваща неплатените наеми и разходи за комунални услуги, както и дължимите неустойки по договора) е била преведена по банковата сметка на министерството през октомври.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още