IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Австрийската ECO ще инвестира в бизнес имоти в Украйна, България и Румъния

Компанията планира да инвестира 150 млн. евро в ЦИЕ в средносрочен план

10:19 | 04.12.07 г.
Австрийската ECO ще инвестира в бизнес имоти в Украйна, България и Румъния

Листната на фондовата борса във Виена компания за инвестиции в бизнес имоти ECO Business-Immobilien AG е в процес на оценяване на проекти в Украйна, България и Румъния.

Компанията вече обяви първата си инвестиция в Украйна - изграждането на офис комплекс в град Запорожие, като общата инвестиция в проекта ще възлезе на 18,1 млн. евро. 19-етажната Baida Business Hall ще има площ от 14 хил. кв. м и се планира да бъде завършена до края на 2008 г., съобщават от ECO.

Освен в Украйна, компанията вече присъства в Чехия и Унгария. В средносрочен план за региона на Централна и Източна Европа са планирани инвестиции в размер на 150 млн. евро.

В бъдеще основният ни фокус ще продължава да бъде върху основните ни пазари в Австрия и Германия, но ще допълваме дейността си там с избрани инвестиции в ЦИЕ“, казва изпълнителният директор на компанията Фридрих Шек.

ECO има ясни критерии за инвестициите в Централна и Източна Европа – средната възвръщаемост от инвестиции в построени имоти в страни като Украйна, Румъния и България трябва да бъде не по-малко от 8%, а целта за инвестициите в проектите за строителство на сгради е 12%.

Миналата година компанията създаде мендиджърски екип в Киев начело с украинеца Леон Шпилски, който отговаря за дейностите в региона.

След като създадохме собствена инфраструктура в Източна Европа чрез откриване на офис в Киев, сега работим върху оперативното изпълнение на инвестиционните ни проекти. Този украински проект ще генерира възвръщаемост от 12%“, казва Шек.

Освен 8100 кв. м офиси Baida Business Hall ще включва също и търговски и развлекателни площи. Намира се в центъра на Запорожие, който има население от около 800 хил. души. Градът е сред основните промишлени центрове на страната и е седалище на няколко големи компании от тежката индустрия и химическия сектор.

През следващите месеци компанията предвижда да инвестира около 300 млн. евро на пазарите в Австрия и Германия. Общата стойност на портфолиото на групата, заедно с проектите за изграждане, се очаква да надхвърли 1 млрд. евро в близко бъдеще.

Listen to this article in English - Austrian company ECO to build properties in Ukraine, Bulgaria, Romania

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 04.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още