IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на жилищата в Париж нарастват два пъти по-слабо от миналата година

През летните месеци не е отчетен нито един спад в ценовите равнища при сключваните сделки, твърдят нотарисуи

08:31 | 30.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Цените на жилищата в Париж нарастват два пъти по-слабо от миналата година
Цените на жилищните имоти в региона на Париж са нараснали с 6,4% към края на август на годишна база, показват данни на парижките нотариуси, цитирани от френски медии.
 
Темпът на растеж остава силен, но в същото време е два пъти по-малък от годишното увеличение, отбелязано към август 2006, а именно – 12,3%.
 
Само за месеците юни, юли и август отбелязаното покачване възлиза на 2,4 на сто спрямо 3,9 на сто за същия период на 2006 г.   
 
През летните месеци не е отчетен нито един спад в ценовите равнища при сключваните сделки, твърдят нотарисуи. Според тях не са коректни изнесените преди няколко дни данни на Националната федерация на агенциите за недвижими имоти, според които през третото тримесечие е бил регистриран спад от 2,1% спрямо второто.
 
Цените на апартаментите продължават да се увеличават по-бързо (+8,4% на годишна база) в сравнение с тези на къщите (+5,5%). В центъра на френската столица поскъпването е най-голямо (+8,4%), а в близките до центъра райони и в тези, които са най-отдалечени, остава по-слабо (съответно +6% и +5,3%).
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още