IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пореден руски проект за изграждане на луксозен курорт в Черна гора

Съсобственикът на Mirax Group Сергей Полонски ще строи курорт близо до град Будва

12:36 | 26.11.07 г.
Пореден руски проект за изграждане на луксозен курорт в Черна гора

Съсобственикът на руската строително-инвестиционна компания Mirax Group Сергей Полонски ще строи луксозен курорт на брега на Адриатическо море в Черна гора, чиято стойност може да достигне 1,5 млрд. долара, съобщава в. Ведомости.

Проектът, наречен Astra Montenegro, е бил представен по време на изложението Millionaire Fair.

По думите на Алексей Адикаев, член на Съвета на директорите на компанията, за реализацията на проекта вече е купен терен от 9 хектара близо до град Будва. Земята е била на стойност 40 млн. евро, уточнява източник от компанията.

Предприемачът планира да построи 40-етажна кула, въпреки че засега местните власти все още не са одобрили проекта, уточнява източникът на Ведомости. По неговите думи към момента теренът са разчиства.

Комплексът ще включва апартаменти, мини-зоопарк, вили, яхтено пристанище и развлекателен център. Предвижда се изграждането на около 2 млн. кв. м площи.

През пролетта Mirax Group вече се опита са навлезе на пазара в Черна Гора – тогава тя искаше да придобие държавния пакет акции на туристическата компания „Путник“, която е собственик на остров Свети Марко с площ 30 хектара и 10 хотела на територията на бивша Югославия. Пакетът обаче получи руската ИФК „Метрополь“, уточнява Ведомости.

Това не е първият проект на Mirax в чужбина. През август компанията купи за 340 млн. долара петзвездния турски хотел Sungate Port Royal и обяви намеренията си да развие верига луксозни хотели с тази марка.

Планираната инвестиция в Черна Гора засега е за над 200 млн. евро, като се предвижда изграждането на близо 100 хил. кв. м ваканционни площи, става ясно обаче от сайта на Mirax.

Роман Абрамович също има апетити към черногорското крайбрежие. През май стана ясно, че милиардерът се готви за обществен търг за приватизация на дългия близо 13 км плаж Велика плажа в Черна гора, където иска да построи луксозен курорт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:32 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още