IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сердика Пропъртис купува имоти за 5,8 млн. лв.

Имотите са разположени в София

11:40 | 24.11.07 г.
Сердика Пропъртис купува имоти за 5,8 млн. лв.
Сердика пропъртис АДСИЦ сключи два договора във формата на нотариален акт за придобиване на активи за секюритизация, съобщи БФБ-София.
 
Единият от имотите е урегулиран поземлен имот с обща площ от 365 кв.м. по Акт за държавна собственост, а по скица - 373 кв.м., намиращ се в гр. София, ул. Кърниградска № 19, заедно с част от сграда, изградена в този имот, със застроена площ от 240 кв. м., а именно: мазе, четири етажа, подпокривен етаж и асансьорна клетка. Покупката е осъществена за цена от 4 005 330.56 лв. без ДДС.
 
Закупен е и имот в Студентски град, с площ по скица от 6 040 кв.м., заедно с 21 покрити паркоместа на първо и на второ нива, банков офис, два магазина, 37 апартамента, едно студио и 5 външни паркоместа, част от многофункционална жилищна сграда, изградена в груб строеж върху описаните имоти. Стойността на сделката е 1 775 020.75 лв. без ДДС.
 
Учредители на Сердика Пропъртис са две юридически лица – „Контракт София” ООД, притежаващо 70% от капитала на дружеството, и ЗПАД „ДЗИ – Общо застраховане” с дял от 30 на сто. Справка в АПИС сочи, че Контракт София ООД е 91,2% собственост на Весела Огнянова Кюлева, а останалите 8,8% от капитала му са притежание на ДЗИ-Банк.
 
Акциите на Сердика Пропъртис са въведени за търговия от май месец тази година като същите са слабо ликвидни.

Свързани компании:

Сердика Пропъртис АДСИЦ(SPRO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още