IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Самоков открива спортна зала за 15 млн. лв. през декември

Изграждането на обекта е сред най-големите строителни обекти от инвестиционната програма на община Самоков

10:12 | 23.11.07 г.
Самоков открива спортна зала за 15 млн. лв. през декември
„Лентата на спортната зала в Самоков ще бъде прерязана на 10 декември“, обяви управителят на „ГБС” - Самоков Борислав Апостолов, цитиран от пресцентъра на общината. В случай на непредвидени дейности лентата ще бъде прерязана най-късно до 15 декември, уточняват от местната администрация.

Многофункционалната спортна зала е един от най-големите строителни обекти от инвестиционната програма на община Самоков.

Строителството й започна на 18 октомври миналата година. Целият обект е на стойност 15 млн. лв. с ДДС.

Към момента сградата е напълно завършена, като фирмата изпълнител „Главболгарстрой” АД работи по вертикалната планировка на обекта и оборудването на интериора - поставяне на седалки и на специална подова настилка.

Залата е с капацитет 2000 места и с възможност за развитието на над 25 вида спорт.

В залата е монтиран плазмен екран, поставени са осветителните тела и е приключило изграждането на вентилационната и отоплителната системи. Освен централната зала има и тренировъчна. Направени са зали за пресконференции, съблекални и асансьори. Целият терен е общински и е в размер на 12 дка.

Архитектурният проект е дело на архитектите Александър Манов и Румяна Манова.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:20 | 23.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още