IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британската First Property със 167% ръст на печалбата заради Източна Европа

Смяната на фокуса към Източна Европа е предпазила компанията от сътресенията на глобалния кредитен пазар

17:50 | 22.11.07 г.
Британската First Property със 167% ръст на печалбата заради Източна Европа
Британският мениджър на активи First Property Group отчете ръст от 167% на печалбата си преди данъци за първото полугодие, като заяви, че смяната на фокуса към Източна Европа е предпазила компанията от сътресенията на глобалния кредитен пазар, съобщи Ройтерс.

От First Property Group, която управлява имоти и фондове, са казали, че разширяването на дейностите на пазари като Полша и Румъния е помогнало печалбата преди данъци да достигне 1,6 млн. паунда (3,3 млн. долара) спрямо 559 хил. паунда за първото полугодие на миналата година.

Освен това управляваните активи са нараснали почти три пъти до 240 млн. паунда.

Ценовата корекция на пазара на имоти в Западна Европа засега не е оказала влияние върху цените в Централна и Източна Европа, смята главният изпълнителен директор на компанията Бен Хабиб.

Успяваме да купим първокачествени имоти, носещи доходност между 6 и 7 на сто, което е значително по-високо от преобладаващите лихвени проценти в евро от 4,5%, като има реална възможност за нарастване на нивата на наемите“, е казал той.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още