IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Equest продължава с балканската експанзия

Фондът е постигнал споразумение да придобие дялове в компании в сферата на търговия на едро и дребно с електроника в Албания, Македония, Босна и Херцеговина и Косово

15:13 | 22.11.07 г.
Equest продължава с балканската експанзия

Инвестиционният фонд Equest Investments Balkans Ltd (EIB) обяви финализирането на сделките за придобиването на сръбската Tehnik&Kom (която вече се нарича K&K Electronics Сърбия) и K&K Electronics (Черна гора).

Наред с това фондът съобщи, че е постигнал споразумение да придобие дялове в компании в сферата на търговията с електроника в Албания, Македония, Босна и Херцеговина и Косово, всички опериращи под марката Technomarket.

През май тази година фондът сключи споразумение на стойнсот 5,7 млн. евро за придобиването на 23% от сръбската Tehnik&Kom и 50% от черногорската K&K Electronics. EIB има и опция да придобие до 100% от компаниите поетапно от 2008 г. на цена в зависимост от техните продажби и EBITDA. Сумата по сделката ще бъде изплатена на холдинговата компанията Harwood Holding BV, която е собственик на дружествата. Вследствие на сделката фондът ще придобие дялово участие в Harwood.

Освен това EIB е постигнал допълнително споразумение с Harwood, според което последната ще придобие още четири компании, опериращи под марката Technomarket в Албания, Македония, Босна и Херцеговина и Косово.

Съгласно споразумението EIB ще преведе авансово допълнително до 10 млн. евро на Harwood като акционерен заем, 6 млн. евро от които ще бъдат преведени през ноември 2007 г., а останалите 4 млн. евро - след финализиране на придобиването на дялове от страна на Harwood в четирите компании (което трябва да стане до 31 март 2008 г.).

EIB има и опцията да придобие до 50% от капитала на Harwood през 2008 и 2009 г., като цената ще зависи от продажбите и представянето на дъщерните дружества на холдинга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:33 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още