IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отчуждават имоти за строителството на автомагистрали

Проектите са включени в оперативна програма "Транспорт" и ще бъдат съфинансирани от кохезионния фонд на ЕС

12:05 | 22.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Отчуждават имоти за строителството на автомагистрали
Да бъдат отчуждени имоти, необходими за изграждане на участъци от автомагистралите "Хемус" и "Марица" и пътя Кърджали - Маказа, реши на днешното си заседание Министерският съвет. Проектите са включени в оперативна програма "Транспорт" и ще бъдат съфинансирани от кохезионния фонд на ЕС.

Отчуждените частни имоти за магистрала "Марица" са на територията на областите Стара Загора и Хасково, за Софийския околовръстен пътен възел Яна - в квартал Враждебна, селата Челопеч, Долни Богров, Ботунец, Горни Богров в Столична община; а за Кърджали-Маказа - в общините Момчилград, Джебел и Кирково в област Кърджали.

За изграждането на нов пътен възел по проекта за реконструкция и електрификация на ЖП-линията Пловдив - Свиленград ще бъдат отчуждени имоти в община Първомай.

Върху земеделски земи за държавни нужди ще бъдат изградени и 5 км път от автомагистрала "Хемус" в участъка Белокопитово-Каспичан. За целта ще бъдат отчуждени общо 307 дка земи в землищата на селата Струйно, Градище, Белокопитово и Панайот Волов.

Държавата ще подпомогне инвестиционния проект на италианската фирма Миролио край гр. Ямбол с близо 2,1 млн. лв., реши още МС. Средствата ще отидат за изграждането на общински път в индустриалната зона на града, който ще стига до новата фабрика на фирмата, официално открита през август тази година. Общата дължина на новия път ще бъде 1,2 км.

Текстилната фирма Миролио работи в България от 1998 г. Тя има три производствени бази у нас, като общо в подразделенията й в България работят 1 800 души. В индустриалната зона на Ямбол имат производствени бази и други фирми като "Ямбол - Хляб", "Хидроелементи и системи", "Садко", "Папаз Олио".
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още