IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвеститори искат да продадат акциите си в Miller Group

През септември шотландската Miller Developments, част от Miller Group, обяви, че е финализирала сделката за покупката на Мол Варна за 120 млн. евро

16:42 | 19.11.07 г.
Инвеститори искат да продадат акциите си в Miller Group
Най-голямата частна компания за жилищни имоти и строителство във Великобритания - Miller Group, е потвърдила, че инвеститори, които държат над 60% от акционерния капитал, искат да продадат дяловете си, пише Financial Times.

Джеймс Милър, бивш председател на базираната в Единбург група, представлява членовете на семейството, които се интересуват от продажба на акциите си в станалия шести по големина строител на жилища на Острова.

Те са се обърнали към Ernst & Young за съставянето на стратегически анализ.

Главният изпълнителен директор Кийт Милър обаче не е част от групата на желаещите да продадат акциите си. Самият той притежава 17% от акциите, семейството му държи още 8 на сто, а служителите – над 11%.

Милър е заявил, че са проведени разговори с акционерите и Ernst & Young.

Според него въпросът може да бъде решен чрез обратно изкупуване от страна на борда на акциите на тези, които искат да продават – които според него държат „значително по-малко“ от 60%.

Той е убеден, че бордът може да събере достатъчно средства за финансирането на подобно изкупуване, като добавя: „Убедени сме, че въпросът може да бъде разрешен без промяна на независимия ни статут“.

През септември Miller Developments, част от Miller Group, обяви, че е финализирала сделката за покупката на Мол Варна за 120 млн. евро. В интервю за Investor.bg от компанията заявиха, че се интересуват и от други инвестиции в България.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 02.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още