IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В Италия създадоха град на покупките за 180 млн. евро

В Мондови ще има всичко необходимо за пристрастените към шопинга

09:54 | 16.11.07 г.
В Италия създадоха град на покупките за 180 млн. евро
В Италия създадоха специален град на покупките. Той се казва Мондови и се намира в северната област Пиемонт, до град Кунео, съобщи ПронтоСофия.

В Мондови има всичко необходимо за пристрастените към шопинга. „Сто свята в един“, обобщава табелата пред градчето.

В Мондови има банки, детска градина, тенискортове, игрище за голф, фитнесклуб, театър, десет кина. В най-скоро време в градската панорама ще се впишат и петзвезден хотел, басейн и най-големият аутлет в Италия.

Още с отварянето на Мондови на магистралата, водеща към него, се еоформиля шесткилометрова опашка от коли, пълни с жадни за покупки италианци.

Според създателите му това е първият град на покупките в Европа. Построеният върху площ от 395 хил. кв. м Мондови разполага с 200 магазина. Хипермаркетът Ipercoop обаче има 65 магазина във вътрешността си, но се брои само за един. Досегашният италиански гигант от този вид, който се намира в Груляско, е разположен на 21 хил. кв. м.

Все още част от градчето предстои да бъде изградена. Общо 180 млн. евро са инвестирани досега от фамилията Карамели, на която през 2001 хрумва идеята за град на покупките.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още