IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Смолян забрани строителството в своята територия от Пампорово за ски сезона

Новоизбраната общинска управа в Чепеларе също възнамерява да издаде подобна заповед

17:52 | 15.11.07 г.
Смолян забрани строителството в своята територия от Пампорово за ски сезона
Заповедта, с която се забраняват строително-монтажни дейности в Пампорово през ски сезона, влезе в сила, след като не е обжалвана в съда, съобщи кметът на Смолян Дора Янкова, цитирана от БТА.

Спирането на строителните дейности по десетките изграждани обекти важи за частта от курорта, попадаща в пределите на община Смолян.

Новоизбраната общинска управа в Чепеларе също възнамерява да издаде подобна заповед.

Забраната за външно строителство по обектите на смолянска територия на Пампорово важи от 10 декември до 30 март. До началото на декември строителните фирми трябва да почистят терените и да обезопасят строежите.

Предстои община Смолян да актуализира и заповедта за ограничаване на движението на моторни шейни в ски курорта. В заповедта ще бъдат посочени трасетата, по които ще се разрешава придвижване на шейните. За гарантиране безопасността на скиорите, моторните шейни няма да се допускат до пистите, с изключение на определени часове за зареждане на заведенията край ски трасетата.

Днес стана ясно, че и Банско спира строителството за четири месеца от 1 декември.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 03.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още