IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

GE Real Estate ще участва в инвестицията на Tishman в Sofia Airport Center

Компанията проявява интерес и към жилищни проекти в България

14:10 | 13.11.07 г.
Sofia Airport Center. Илюстрация: Tishman
Sofia Airport Center. Илюстрация: Tishman
Подразделението на General Electric за инвестиции в недвижими имоти - GE Real Estate, се присъедини към американската Tishman International в проекта за изграждане на бизнес комплекс от офиси, хотел и логистични обекти Sofia Airport Center в близост до летище София. Това е третата инвестиция на GE Real Estate у нас след участията й в Mall of Sofia и Mall of Plovdiv.

Двете компании ще имат равни участия от по 50% в проекта, който предвижда инвестиции в размер на 250 млн. евро, поясни на пресконференция днес Алън Леви, председател на Tishman.

„Проектът за Sofia Airport Center е по-голям от двата мола, в които имаме участие, взети заедно. Това е и първата ни инвестиция в офис площи в България. Продължава да има недостиг на офис площи в София, пазарът на логистични обекти също е недоразвит, затова считаме двата сегмента за много атрактивни“, заяви Карим Хабра, изпълнителен директор на GE Real Estate за Централна и Източна Европа.

Хабра заяви още, че компанията планира и инвестиции в жилищни проекти в България, но отказа да съобщи подробности. По думите му голямото търсене на апартаменти, нарасналите приходи на населението и улеснената достъпност до ипотечно кредитиране в Източна Европа правят сегмента интересна възможност.

„Съдейки по успеха на жилищните ни проекти в Полша, Чехия и Турция, не виждам защо да не го повторим и в България, както и в Румъния“, каза Хабра. При развитието на жилищни проекти компанията обикновено работи в партньорство с местен предприемач, поясни той.

Sofia Airport Center е първият съвместен проект в региона на двете компании, които по принцип имат дългогодишно сътрудничество в САЩ.

„Планираме през пролетта на следващата година да открием логистичните площи от проекта, като вече има заявен интерес към тях. Строителството на офис сградите ще започне в края на тази година или в началото на 2008 г.“, каза Леви.

Tishman изгражда и специален комплекс към Sofia Airport Center, в който компанията ще представя проекта за центъра по време на неговата реализация.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 18.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още